• Gorte Osteopathie helpt zowel baby’s, kinderen als volwassenen bij uiteenlopende klachten, zoals nek, rug en buikklachten.

    Gorte Osteopathie

Hulp voor baby's met krampjes, drinkproblemen en reflux

Advertorial

BARNEVELD Maak je je ongerust omdat je baby vaak huilt, darmkrampjes heeft, onrustig is, drinkproblemen heeft of te vaak voeding teruggeeft (reflux)? Geen zorg. Neem contact op met osteopaat Hendrieke Gorte-Slot (29). Ze hielp in haar jonge carrière al honderden baby’s, kinderen en volwassenen met de meest uiteenlopende problemen.

Een osteopaat behandelt het lichaam met de handen. Gorte Osteopathie behandelt zowel de spanning van organen, het bewegingsapparaat en het zenuwstelsel. En nog belangrijker: hoe deze elkaar beïnvloeden. Door deze behandelwijze worden alle weefsels goed doorbloed en krijgen ze de juiste zenuwaansturing waardoor deze optimaal kunnen functioneren en herstellen. ,,Alles valt of staat met de juiste verbinding. Vaak ligt de oorzaak van de symptomen niet op de plaats van de pijn of klacht.”

EFFECTIEF Hendrieke begon haar carrière als fysiotherapeut en werkte bij een osteopaat. ,,Eenmaal afgestudeerd werkte ik in verschillende osteopathiepraktijken, waar ik veel waarnemingen heb gedaan. Daar heb ik ervaren dat je baby’s, en dus ook de moeders en vaders, zo goed kan helpen. Vervolgens volgde ik verschillende cursussen en opleidingen.” Sterker, ze heeft nu een eigen praktijk in Barneveld waar ze zowel volwassenen als baby’s van klachten afhelpt. Vol overtuiging en met bijna een obsessie voor het menselijk lichaam, zegt ze lachend: ,,Ons lichaam zit zo geniaal in elkaar. Hoe alles (samen)werkt en hoe alles invloed op elkaar heeft. Als alles ‘normaal’ werkt, denk je daar niet over na.”

OORZAAK Hendrieke: “Vaak denk je: mijn baby huilt veel, dat zal er wel bij horen, het gaat wel weer over. Maar als dit na een paar weken niet het geval is, ga je je toch zorgen maken. Bovendien weet ik uit ervaring dat de oorzaak van de klacht ergens anders vandaan kan komen. Zo is er bijvoorbeeld weinig aandacht voor spanning van de organen. Soms ligt de oorzaak juist in de wervelkolom of in een ander orgaan dat het een orgaan beïnvloed. Dat verwacht je als ouders dan niet, maar gelukkig is er veel aan te doen.”

Ze haalt een praktijkvoorbeeld aan waar ze met een prettig gevoel op terugkijkt: “Een kraamhulp belde mij op. Een kindje van wilde niet aan de borst drinken. Wat bleek? De baby had, na een moeilijke bevalling, een blokkade in het nekje en spanning op het maagje. Na twee behandelingen drinkt de baby ontspannen aan de borst. Daar word ik natuurlijk erg blij van. Daar doe je het voor.”

Gorte Osteopathie helpt zowel baby’s, kinderen als volwassenen bij uiteenlopende klachten, zoals nek, rug en buikklachten.

Meer informatie via www.gorteosteopathie.com of 06-11394226.