• De jeugd van quadclub De Veluwse Zandhappers. Achter van links naar rechts: Marien Brandsen, Delano van Eijk en Jurgen Mouw. Voor Stephan Bakkenes (links) en Mick Bungener.

    Gerly Mouw

Riante oogst De Veluwse Zandhappers

BARNEVELD De jeugd van quadclub De Veluwse Zandhappers uit Barneveld heeft zaterdag in het Zeeuwse Axel de laatste wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap gereden. De Barnevelders keerden met een riante oogst terug naar huis.


Tijdens de eerste manche werd al snel duidelijk dat het een spannende dag ging worden. Jurgen Mouw kwam als derde over de finish met in zijn kielzog Délano Eijk. In de tweede manche had Délano de kopstart met vlak achter hem Jurgen en op de voet gevolgd door Marien Brandsen, Stephan Bakkenes en Mick Bungener (allemaal Zandhappertjes).
Na een felle strijd tussen Délano en Jurgen was het Délano die als tweede afgevlagd werd, Jurgen werd derde, Mick vierde en Marien zesde. Stephan moest door lichamelijke klachten de strijd staken. In het dagklassement eindigde Eijk als tweede. Mouw werd derde voor Bungener en Brandsen werd zesde.
Na de prijsuitreiking van de dagresultaten was het wachten op de einduitslag van het NK. Deze competitie voor 10 tot 14 jarigen ging over zes wedstrijden. De 10-jarige Barnevelder Delano Eijk had de eer om op de tweede trede van het podium te mogen staan. Jurgen Mouw eindigde in het NK van de KNMV als vierde en Marien Brandsen werd vijfde.

HALLE Ook de senioren van De Veluwse Zandhappers kwamen in actie. Zaterdag werd de jaarlijkse Sevink Cross Country op het circuit de Kappenbulten in Halle verreden. Er kon in twee categorieën worden gereden; de dagpas-klasse en de categorie voor licentiehouders. Er werd niet alleen op de crossbaan gereden, maar er waren ook technische stukken door het bos. De Veluwse Zandhappers gingen met vier bekers naar huis. In de dagklasse pakte Gerd Roseboom de tweede prijs. Bij de licentiehouders ging de winst naar Ben Nijhof. De tweede prijs was Henrick van Winkoop en de derde Zandhapper op het podium was Richard van den Top.