• Jeroen van Brakel wordt komend seizoen de nieuwe trainer van Spirit.

    jo-fotografie.nl
  • Jeroen van Brakel wordt komend seizoen de nieuwe trainer van Spirit.

    Jeroen van Brakel

'Na een gesprek werd ik heel enthousiast'

VOORTHUIZEN Jeroen van Brakel wordt komend seizoen de nieuwe trainer van Spirit. Bij de korfbalclub uit Voorthuizen wordt Van Brakel de opvolger van Ferry Hakstege die na drie seizoenen vertrekt. De 41-jarige Van Brakel is geboren en getogen in Wageningen en is al achttien jaar als trainer actief, nadat hij zelf bij Vada 1925 speelde. De accountmanager bij een bedrijf in plantverzorging is momenteel assistent-trainer bij het Bennekomse DVO.

Peter de Kinder

Van Brakel was in het verleden onder meer trainer bij DKOD, SSS, KV Wageningen en Rheko en is nu aan zijn tweede periode van vier jaar bezig bij DVO. Van Brakel: ,,Bij DVO heb ik het uitstekend naar mijn zin, ik ben eindverantwoordelijk voor de reserves van DVO in de Korfbal League. De samenwerking met staf, spelers en technische commissie is meer dan uitstekend, maar na vier jaar wil ik graag verder om automatismen te voorkomen. Een lastige keuze, maar wel heel verstandig denk ik".
De in Heelsum wonende Van Brakel werd daarna door meerdere clubs benaderd en kon bij de keuze voor een nieuwe club kieskeurig zijn: ,,Natuurlijk had ik wel een beeld van Spirit en ken ik er wat mensen. Na een gesprek met de voorzitter van de technische commissie en met de voorzitter van de vereniging werd ik heel erg enthousiast. Spirit straalt energie uit, toont ambitie en ik hield een heel erg goed gevoel aan dat gesprek over. Dat was wederzijds, waarna ik met een delegatie van de spelersgroep heb gesproken om te ontdekken of ik het type trainer ben dat zij zoeken. Ik vind het heel erg belangrijk dat er een juiste balans tussen plezier en resultaat wordt gevonden, tenslotte ben je heel veel tijd met elkaar bezig. Uiteindelijk was het voor mij een duidelijke optelsom: bij Spirit kan ik als hoofdtrainer echt iets gaan opbouwen. Er is een prima jonge selectie en bij de jeugd zitten er heel wat talenten aan te komen. Er is echt ruimte om te groeien bij een club die heel veel energie uitstraalt. Ik ga voor een jaar tekenen, maar het is de intentie om langer samen te gaan werken."