• BMV
  • BMV
  • BMV

Nieuwe zomerattractie in centrum Barneveld

BARNEVELD Het centrum van Barneveld krijgt er in de zomermaanden een attractie bij. In een leegstaand winkelpand aan het Raadhuisplein richt de winkeliersvereniging een modelbouwtentoonstelling in met onder meer auto's, vliegtuigen, treinen en helikopters.

,,We zijn nog druk bezig met alle voorbereidingen'', vertelt centrummanager Kitty Schueler. ,,Het is de bedoeling dat de tentoonstelling van eind juni tot 1 september loopt. Meerdere verzamelaars hebben hun medewerking al toegezegd, maar er is zeker nog ruimte voor extra spullen. Ook zoeken we nog vrijwilligers die toezicht willen houden en bezoekers van informatie kunnen voorzien.''

Donderdag, vrijdag en zaterdag zijn de beoogde openingsdagen van de tentoonstelling in het pand waar recentelijk Miller & Monroe was gevestigd. De toegang is gratis.

Volgens Schueler is een extra toeristische trekpleister meer dan welkom. ,,Aangezien de Oud Veluwse Markt en de Ballonfiësta niet doorgaan, wilden we graag iets extra's doen. Het oorspronkelijke plan was om etalages op te leuken met modelbouw, maar we kwamen er al snel achter dat veel artikelen zo groot zijn dat ze niet in een etalage passen. Vandaar dat we een mooie tentoonstelling gaan inrichten. In het pand van het Raadshuisplein hebben we daarvoor alle ruimte.''

Verzamelaars die hun spullen tijdelijk willen uitlenen, kunnen contact opnemen met Kitty Schueler via info@barneveldcentrum.nl Datzelfde geldt voor vrijwilligers die een bijdrage willen leveren.