• Dirk van Meerveld
  • Pauw Media
  • Pauw Media
  • Pauw Media
  • Pauw Media

Drieling viert zeventigste verjaardag

GARDEREN Annie Aarsen-van Middendorp, Betsie van Middendorp en Hennie van Middendorp, in de volksmond ook wel bekend als de Garderense drieling, hebben zaterdag hun zeventigste verjaardag gevierd. Deze heuglijke gebeurtenis werd gevierd én vastgelegd.

TWEELING Vader en moeder Van Middendorp waren in februari 1950 in de veronderstelling dat ze een tweeling zouden krijgen. Tijdens de bevalling werd echter duidelijk dat nog een derde kindje op komst was. ,,Dan moet ik de geit maar verkopen'', zei de trotse pappa met gevoel voor humor. 

Hennie, Betsie en Annie van Middendorp zagen op 22 februari 1950 in Ermelo het levenslicht; in ziekenhuis Salem om precies te zijn. Voor hun ouders, wonend in Garderen, was het een hele verrassing dat hun dochtertje Dikkie (van elf maanden) er niet twee, maar drie zusjes bij kreeg.

De eeneiige tweeling Annie en Betsie moest nog een tijdje in het ziekenhuis blijven (in de couveuse), maar zusje Hennie mocht al snel mee naar huis. Het gezin zou later uitgebreid worden met nog een vijfde dochter, die de naam Evelien kreeg.

De drieling groeide op aan de Koudhoornseweg in Garderen. Omdat de opvoeding van het trio flink in de papieren liep, besloot de Barneveldse Krant een hulpactie op touw te zetten voor het gezin Van Middendorp. Met succes, want er werden honderden guldens opgehaald.