• Wouter van Dijk

Onzekerheid toekomst terrein Edda Huzid blijft bestaan

VOORTHUIZEN Het is bijna twee jaar na de plotselinge sluiting van golf- en countryclub Edda Huzid in Voorthuizen nog altijd onzeker wat er met het voormalige golfterrein aan de Hunnenweg gaat gebeuren. Was aanvankelijk vooral de inzet om het terrein te verkopen aan een partij die er ook weer een golfbaan zou exploiteren, inmiddels wordt breder gezocht naar een nieuwe invulling.

Wouter van Dijk

Dat meldt Amanda Kruijssen namens de eigenaresse van het 43 hectare grote terrein ten noorden van Voorthuizen, desgevraagd. ,,Er zijn nog steeds geen concrete afspraken gemaakt voor de toekomst van het terrein. Er zijn de afgelopen periode wel uiteenlopende ideeën langsgekomen, maar die hebben nog niet tot een overeenkomst geleid. We blijven in gesprek, maar we hebben ook geen haast'', aldus Kruijssen. ,,Belangrijker vinden we het dat een nieuwe invulling op instemming kan rekenen van de Barneveldse gemeenschap.''

De golfclub sloot eind april 2018 haar deuren. De verkoop van het terrein aan een nieuwe golf-exploitant zou het meest voor de hand liggen, vanwege de op dat moment in goede staat verkerende golfcourt, was toen de boodschap. ,,Inmiddels zoeken we breder naar een nieuwe bestemming'', aldus Kruijssen. Op het terrein is ook een restaurantfunctie aanwezig. Volgens Kruijssen wordt het terrein nog steeds onderhouden.

Sluiting van de golfclub was eind april volgens Edda Huzid nodig, omdat langer openhouden ,,financieel onaanvaardbaar'' was, zo meldde de onderneming destijds. Door het bedrijf op slot te zetten, is volgens Edda Huzid een faillissement voorkomen. In de hoogtijdagen van Edda Huzid, in de jaren negentig, kende de golfbaan 800 tot ruim 1.000 golfers. In 2016 was dat aantal volgens het bedrijf teruggelopen tot ongeveer 450, waarop Edda Huzid richting de vereniging aangaf dat het met dat aantal leden financieel niet meer te doen was om de baan te blijven exploiteren. Aan het eind van dat jaar hief de vereniging zichzelf op.