• Van links naar rechts: Johan Veldt, Gerda van der Schoor, Jeffrey Kloezeman en Jannie van Blotenburg.

    Mich Buchman

GOV verloot bloemen: 'Wil graag wat voor de inwoners betekenen'

,,Wie verdient er een bloemetje in Garderen?” Die vraag stelt de Garderense Ondernemers Vereniging (GOV) deze week aan de inwoners van Garderen. Zij verloot, in samenwerking met Kloezeman Hoveniers, een aantal ‘hanging baskets’ aan mensen die in deze coronatijd een hart onder de riem kunnen gebruiken. 

Rik Bronkhorst 

,,In deze lastige periode wil ik graag wat voor de inwoners van het dorp betekenen”, vertelt initiatiefnemer Jeffrey Kloezeman namens het hoveniersbedrijf. ,,Het is altijd mooi om iemand een bloemetje te geven. In deze tijd krijgt dat nog wel extra lading. Die kans willen wij nu bieden.” Om het initiatief breder te trekken heeft hij de GOV gevraagd ook mee te doen. ,,Samen kopen we dan wat baskets in en delen we die uit.” 

WEINIG BEZOEK Inwoners kunnen elkaar opgeven voor de bloemenprijs. ,,Kijk bijvoorbeeld naar iemand die de laatste tijd weinig bezoek heeft gehad”, legt Kloezeman uit. ,,Of naar iemand die juist veel voor een buurman heeft betekend. Een ondernemer opgeven voor een basket mag ook”, benadrukt hij. ,,Is er een ondernemer waarvan men vindt dat hij of haar ook iets verdient, dan kan dat natuurlijk.” 

Inwoners kunnen tot het eind van deze week iemand opgeven via het antwoordformulier op kloezeman.nl, of door een mail te sturen naar creatiefingroen@kloezeman.nl. Kloezeman kijkt dan samen met de GOV naar de leukste inzendingen. In de hanging baskets die die ondernemers verloten, zullen zomerbloemen zitten. ,,Het is een langdurig cadeau”, vertelt Kloezeman. ,,De ontvangers hebben er dus nog de hele zomer plezier van." 

PASSANTEN Afgelopen week lieten de ondernemers ook al van zich zien. Op de Putbrink midden in het dorp staat een groot hart van viooltjes. Die komen uit de hanging baskets die in zwarte palen op verschillende plaatsen in het dorp hangen. Kloezeman: ,,Het was eigenlijk nog zonde om die planten weg te gooien. Toen hebben we bedacht dat we ze maar in een hartvorm op de Putbrink moesten zetten. Het is voor de inwoners en passanten een mooi gezicht.” De bloemen blijven in ieder geval deze week nog staan. Daarna zijn ze uitgebloeid en haalt Kloezeman ze weer weg. 

Label:

Coronavirus