• Wouter van Dijk
  • Wouter van Dijk

Elke Lunchroom + sluit deuren vanwege coronacrisis

BARNEVELD Elke Lunchroom + aan de Jan van Schaffelaarstraat in Barneveld heeft haar deuren gesloten. Vanwege de impact van de coronacrisis is de lunchroom en daarmee samenhangend het maatschappelijke initiatief in deze zaak per direct opgeheven.

Dat meldt de initiatiefnemer van de lunchroom. De nieuwe zaak opende in oktober 2018 de deuren op de voormalige plek van lunchroom De Zith. In de lunchroom was ruimte voor leerwerktrajecten voor kwetsbare jongeren, die bijvoorbeeld op school niet goed meekomen. In samenwerking met de gemeente Barneveld, de J.H. Donnerschool in De Glind, De Meerwaarde en vrijwilligers werd op deze plek de mogelijkheid geboden voor deze jongeren om werkervaring op te doen, als springplank naar een betere toekomst.

De verplichte sluiting van de zaak de afgelopen periode tijdens de coronacrisis doet het maatschappelijke initiatief volgens de initiatiefnemer nu de das om. ,,We danken alle trouwe gasten voor hun enthousiaste support'', aldus de lunchroom. Wat er met het pand aan de Jan van Schaffelaarstraat gaat gebeuren, is op dit moment nog onbekend.