• Wethouder André van de Burgwal.

    Julia Borsboom

Wethouder laat zich inspireren in experimenteel atelier

BARNEVELD Wethouder André van de Burgwal heeft zich woensdag in het experimenteel atelier op het Torenplein in Barneveld laten inspireren tot het maken van een schilderij. De wethouder, die al sinds zijn kindertijd geen penseel meer had aangeraakt, zei geïnspireerd te zijn door het enthousiasme van de acht andere kunstenaars die daar ter plekke aan het werk waren.

,,Hij heeft echt iets moois gemaakt", vindt kunstenares Julia Borsboom over de knotwilg die de wethouder schilderde. ,,Hij heeft zijn compositie zelf bedacht en hoefde maar een klein beetje ondersteuning te hebben." 

WERKKAMER Wat de wethouder met het stuk gaat doen, weet Borsboom niet. ,,De schilderijen die de kunstenaars hebben gemaakt zijn tot zaterdag te zien in het atelier. Daarna kan iedereen zijn of haar werk ophalen. Het staat de wethouder dan vrij het stuk op te hangen waar hij wil, zoals in zijn werk- of huiskamer" 

Nog tot en met zaterdag zijn dagelijks kunstenaars aan het werk in het kunstpaviljoen ter gelegenheid van de Nationale Kunstweek, een initiatief van Stichting Kunstcollectief Barneveld. Donderdagavond is het atelier ook open vanwege de Museumnacht die in Museum Nairac wordt georganiseerd.