• Struik

Eric Schut nieuwe topman Struik

VOORTHUIZEN Eric Schut is de nieuwe CEO van Struik Foods Europe. De nieuwe topman van de Voorthuizense producent van soepen en sauzen ging begin deze maand aan de slag als opvolger van Hans Ernest, die twee jaar geleden als interim-directeur werd aangesteld. Schut, voorheen operationeel directeur bij Friesland Campina, moet Struik Foods in rustiger vaarwater leiden.

De afgelopen jaren waren voor Struik Foods namelijk woelig. De soepen- en sauzenmaker met een jaaromzet van ongeveer 200 miljoen euro kreeg door een juridisch geschil en een tegenvallende overname te kampen met financiële problemen. Om die reden werd twee jaar geleden de inmiddels vertrokken Hans Ernest als interim-directeur aangesteld.

VAN DRIE Daarnaast stak de familie Van Drie van het gelijknamige kalfsvleesbedrijf Van Drie Group, zeer bekend in deze regio bij kalverhouders, vorig jaar de helpende hand toe. Via investeringsbedrijf Fratelli Investments ging de familie uit Zwartebroek een strategische samenwerking aan met de familie Struik. Uit het openbaar besluit van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) valt zelfs op te maken dat het om een overname gaat. Volgens de ACM heeft de familie Van Drie namelijk de 'uitsluitende zeggenschap' verkregen.

KAPITAALINJECTIE De overname ging gepaard met een kapitaalinjectie. ,,Dit levert voor Struik Foods een versterking op van het eigen vermogen, waarmee - in samenwerking met de banken - de weg vrij komt voor een gezonde financiering van de toekomstige bedrijfsvoering", zo stelt Struik Foods desgevraagd. Het bedrag waar het omgaat, wordt niet prijsgegeven.

Volgens de samenwerkende bedrijven hebben beiden een 'sterk en traditioneel familiekarakter'. Ook komen de bedrijfsculturen 'goed overeen'. ,,Deze nieuwe samenwerking zal de positie van Struik Foods op de Europese markt verder versterken", zo is de verwachting.

De komst van Schut als nieuwe algemeen directeur past in dat plan. Het Voorthuizense bedrijf ziet de nabije toekomst zonnig in. ,,Met de nieuwe samenwerkingspartner en de nieuwe CEO is Struik volledig toegerust om 2017 en de komende jaren haar positie op de lokale en de buitenlandse markten te handhaven en uit te bouwen", zo meldt Struik Foods. Eric Schut laat via een woordvoerder weten nog niet mee te werken aan een interview.