• Pauw Media
  • Pauw Media
  • Van links naar rechts: Rob Stolk, Letty van der Lit en Chris van Beek.

    Pauw Media
  • Pauw Media
  • Pauw Media

Chris van Beek Vrijwilliger van het Jaar

BARNEVELD/VOORTHUIZEN Chris van Beek uit Voorthuizen is de nieuwe Vrijwilliger van het Jaar in de gemeente Barneveld. Dat maakte burgemeester Asje van Dijk maandgavond bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in het raadhuis. De twee andere genomineerden waren Letty van der Lit en Rob Stolk, beiden uit Barneveld.

Van Beek ontving uit handen van wethouder Hans van Daalen de erepenning van de gemeente Barneveld. Juryvoorzitter Kees van der Werf overhandigde hem een kunstwerk in de vorm van een roodborstje, een creatie van de Barneveldse kunstenares Nan Mooij.

Chris van Beek is al veertig jaar mede-organisator van de zomerbraderieën in Voorthuizen en lid van het wijkplatform Voorthuizen Centrum. In het verleden was hij achttien jaar penningmeester van de plaatselijke winkeliersvereniging. Hij hield zich niet alleen bezig met de financiën, maar was ook betrokken bij de intocht van Sinterklaas, organiseerde ballonwedstrijden en zette zich in voor decemberacties. Verder was hij in Voorthuizen verkeersregelaar bij diverse evenementen.

Letty van der Lit is vrijwilliger van hulporganisatie Dorcas. Ze is actief in de Dorcas-winkel in gebouw De Ark in Barneveld, voor de kledinginzameling, de jaarlijkse voedselactie en de collecte.

Rob Stolk is al twintig jaar vrijwilliger bij korfbalvereniging ODIK in Barneveld. Als huisfotograaf, schrijver op de website, stimulator van het jeugdbeleid, contacten naar de coaches en het verzorgen van bondszaken.

De gemeente en Welzijn Barneveld ontvingen tientallen namen van namen van inwoners die zich als vrijwilliger, vaak jarenlang, inzetten voor de lokale samenleving. De jury koos daaruit de genomineerden en vervolgens de winnaar.