• Directeuren René en Mark de Beer van De Beer Group in Barneveld.

    Eigen foto
  • De Beer Group is fabrikant van onderdelen voor de sanitair- en verwarmingsindustrie.

    Eigen foto

De Beer Group koopt en verkoopt op één dag

BARNEVELD De Beer Group in Barneveld heeft per 1 juni de Duitse kunststofproducenten DE-Plastik en Beoplast Besgen overgenomen. 

Met ingang van dezelfde dag zijn de productgroepen patentboutjes en mechanische deurbellen verkocht aan Gebrema Handelsonderneming. ,,Deze producten sluiten niet meer aan bij de nieuwe richting van ons dochterbedrijf De Beer Innovations en zijn bij Gebrema in goede handen’’, meldt directeur René de Beer op LinkedIn. Hij staat samen met zijn broer Mark aan het roer van De Beer Group. Het bedrijf aan de Marchandweg op industrieterrein Harselaar is fabrikant van dichtingen en technische componenten voor de sanitair- en verwarmingsindustrie.

PRIJS De machines en voorraad van DE-Plastik uit Sint Georgen im Schwarzwald zijn inmiddels naar Barneveld verhuisd, aldus De Beer. ,,Per 1 juni hebben we ook de aandelen van Beoplast Besgen overgenomen. Dit bedrijf met bijna vijftig medewerkers heeft haar fabriek in Langenfeld (bij Düsseldorf). Beoplast produceert volledig CO2-neutraal en heeft daarvoor de Deutsche Nachhaltigkeitspreis 2019 gewonnen.’’

HATTRICK René de Beer spreekt zelf over een hattrick op 1 juni. ,,Je zou kunnen zeggen dat we niet hebben stilgezeten tijdens de intelligente lockdown’’, meldt hij schertsend. De Beer Group heeft nu circa tweehonderd medewerkers, verdeeld over vijf locaties in Nederland en Duitsland.