• Oost-Europese kinderen op weg naar school met goed gevulde rugzak schoolspullen

    MWBI.org

Inzameling schoolmateriaal voor kinderen in Oost-Europa

22-07-2019, 14:22 | Lezersnieuws | Yvonne

BARNEVELD / ALMERE – Zending over Grenzen zamelt tijdens Terdege Zomerfair van 31 juli tot en met 3 augustus schoolmateriaal in voor kansarme kinderen in Oost-Europa. Door het uitdelen van schoolspullen biedt de christelijke hulporganisatie kinderen kansen op een betere toekomst.

 

In de zes Oost-Europese landen waar Zending over Grenzen actief is, haken veel kinderen op school vroegtijdig af omdat hun ouders geen geld hebben om schoolspullen te kopen. Zij krijgen deze niet van de school. Zonder opleiding is de kans op werk klein, is er geen of minder inkomen en blijven hele generaties gevangen in de vicieuze cirkel van armoede. Mét schoolspullen blijven kinderen wel op school, maken meestal hun opleiding af en leren hoe zij aan hun toekomst kunnen bouwen.

 

Bezoekers van de Zomerfair, die plaatsvindt op landgoed De Schaffelaar in Barneveld, vinden de goed herkenbare vrachtwagen van Zending over Grenzen direct na de entree, vlak naast het kasteel. Behalve schoolmateriaal kunnen ook kleding, schoenen, beddengoed en hygiënemateriaal worden ingeleverd. Zending over Grenzen heeft ook een stand, nummer B28.

Niet naar de Terdege Zomerfair? Kijk dan op www.zendingovergrenzen.nl onder ‘Wat kunt u doen?’ voor een inzamelingsadres bij u in de buurt of voor meer informatie