Columns

Columnist:

Zevensprong

Een zacht hoofd

Afgelopen weekend, tijdens de storm Ciara, spraken de deskundigen telkens over onstuimig weer. Een bekende uitdrukking, maar als taalliefhebber zette deze term me wel aan het denken. Als het bij onstuimig weer hard waait, is er dan bij stuimig weer van een aangenaam briesje?

Columnist:

Zevensprong

Blik op de weg

Volgens mijn wandelcoach moet ik meer naar buiten. Bewuster om me heen kijken. Genieten van al het moois in de omgeving. De beste man heeft een punt. Als je goed om je heen kijkt, valt de schoonheid van de natuur veel meer op. Daar geniet ik met volle teugen van.

Columnist:

Asje blieft

Quarantaine-melding!

Oeps. 'Quarantaine-melding!' Een uitbraak van een besmettelijk virus? Het is zaterdagochtend als ik mijn email open en dit bericht op mijn scherm verschijnt. Een melding van de NVWA dat de vogelgriep nu echt dichterbij gekomen is? Of het RIVM met informatie over het coronavirus?

Columnist:

Zevensprong

Onzichtbare krachten

Op de dag die door onzin-voorspellers werd geïntroduceerd als de meest depressieve van het jaar (´Blue Monday´) gingen mijn teerbeminde en ik een paar dagen op vakantie. Even stoom afblazen. Nou dat wilde wel, want in onze hotelkamer hadden we de beschikking over een sauna.

Columnist:

Asje blieft

Levenslicht

Op het schoolplein van de Wilhelminaschool in Voorthuizen staan mevrouw en meneer De Liever al te wachten. We gaan een monument onthullen en met de kinderen in gesprek over de verschrikkingen van de Shoah. De volkerenmoord op de Joden, de Holocaust.

Columnist:

Zevensprong

Lot uit de loterij

Ik weet nog heel goed dat mijn kinderen van de plaatselijke voetbalvereniging mee moesten doen aan de Grote Clubactie. 'Moesten' ja, want alle leden van alle jeugdteams kregen een stapeltje loten voor het goede doel. Best een leuke actie hoor.

Columnist:

Zevensprong

Betutteling

In aanloop naar de jaarwisseling hadden mijn hond Boef en ondergetekende een veilig toevluchtsoord gevonden in Putten. Dachten wij. Helemaal ontspannen begaven wij ons richting het vuurwerkvrije vakantiepark, in de hoop en verwachting dat we het nieuwe jaar in alle rust zouden kunnen inluiden.

Columnist:

Asje blieft

Vakmanschap en Verbeeldingskracht

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Dit keer zelfs een nieuw decennium, het tweede in deze 21e eeuw. Ik wens u allen een gelukkig en gezond 2020 toe en hoop dat u met de mensen om u heen de weg vindt om de uitdagingen die op uw pad komen aan te kunnen.

Columnist:

Zevensprong

Blankensbeter

Zullen we er gewoon eens mee ophouden? En met 'er' bedoel ik: de bevolking betrekken bij de naamgeving van wijken, pleinen en straten.

Pagina's